The Nature Conservancy

The Nature Conservancy

Transaction Details

Client: The Nature Conservancy
Size:
 23,000 SF
Space Type: Office
Sector: Non-Profit
Service Line: Brokerage
Key Words: HQ, Sustainability, Adaptive Re-Use
Total Client Transactions: 1

 

Detailed Expertise

  1. Strategic Site Selection
  2. Tenant Representation
  3. Lease negotiation
  4. Not-for-Profit

Connect with us to talk about this project

206.628.3333

 

Return to Case Studies

Vision and creativity come together for a full sustainable building restoration, rejuvenating a neighborhood and creating home for a nonprofit.

Challenge

The Nature Conservancy needed a new office environment that accommodated a variety of working spaces. With the organization’s mission rooted in sustainability, the Nature Conservancy wanted to restore an older building and bring new life into an existing neighborhood. The space needed to have easy access to transportation with desirable features for commuters. This required a collaborative effort between landlord, tenant, building architect and tenant’s architect to create an iconic office space that supports staff, stakeholders and donors. Mid-way through negotiations building ownership received a higher priced offer, Kinzer Partners knew that the ownership admired the organization’s mission and leveraged this to ensure the transaction was finalized.

Solution

The Kinzer team identified a long-vacant building in need of a full restoration. The Skyway Luggage Building provided The Nature Conservancy with the opportunity to completely rethink its work place strategy, plan for the future, engage in a sustainable building project and rejuvenate the surrounding neighborhood. Kinzer hired a transportation consulting firm to ensure the location provided easy access to transportation, public transit and rideshare options. The new building design features amenities for commuters such as storage, bike lockers and showers. The Nature Conservancy was also able to build out a private parking garage and a rooftop deck with views of the Olympic Mountains and Puget Sound. This unique office project reflects the brand and mission of The Nature Conservancy, while also positively impacting the immediate neighborhood.